Op donderdag 26 januari in de avond (22:00 uur) is Fijke haar temperatuur gezakt naar 36,8. Dit zou betekenen dat de pups vrijdag zouden komen.

Dit klopte weer. Ze was rustig overdag, maar zocht mij wel meer op en volgde me overal. In de avond rond 18:00 uur begon ze met hijgen. Dit was niet constant. Dus het zal nog wel even duren voor de pups er zijn.

Iets over half 8 sprong Fijke van de bank en was de bank nat. Dus snel de bank schoongemaakt en een doek neergelegd. Want wist bijna zeker dat ze weer bij me kwam liggen. Dit was dus het geval.

Na veel hijgen zag je haar buik bewegen en was de eerste pup onderweg. De pup bleef vastzitten en omdat ik zag dat Fijke er moeite mee had, heb ik haar geholpen. Haar dochter Pleun keek toe. Om 19:48 uur is de eerste pup geboren, genaamd (muziek)noot. Dit omdat er op zijn rug een muzieknootje te zien is. Het is een reu en woog 370 gram.

Om 20:32 kwam pup nummer twee. Dit was ook een flinke. Deze woog 420 gram. De pup had 1 grote zwarte stip. Vandaar zijn naam stip. Bij deze bevalling moest ik haar ook helpen. O’ja dit was ook een reu

Om 21:40 kwam de kleinste van de vier pups. een teefje van 270 gram. Eigenlijk een heel mooi gewicht, want van mijn vorige nest was de zwaarste pup 310 gram en de lichtste 260. Zie weegtabel mearkes nest. Ze heeft veel zwarte vlekjes (blokjes) op haar rug. Vandaar dat we haar blokje gaan noemen.

De laatste pup, een Teef, kwam om 21:35 en woog 320 gram. Haar rug was helemaal zwart. Het lijkt net of ze een mantel over haar heen had. Daarom noemen we haar mantel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0101-1024x768.jpeg