Als de pups geboren zijn, moet je binnen 10 dagen de namen doorgeven bij Raad van Beheer. Je naam inclusief stamboom mag niet meer dan 30 letters zijn. spaties en leestekens worden niet meegenomen. Mocht je geen kennelnaam hebben mag je naam maar uit 1 woord bestaan en he mag geen samengestede naam zijn zoals bijv. Dirkjan

Mijn kennelnaam bestaat uit 18 letters dit betekent dat ik er een naam van 12 letters kan bedenken.
Ik wil graag werken met nest namen. Sommige fokkers gebruiken een letter voor een nest. Dus bijvoorbeeld het A nest, B nest etc. Elke hond krijgt een naam met de beginletter A.

Zoals jullie konden lezen bij nesten is mijn nest naam Mearkes geworden. Zeven letters erbij en dan kom je al op 25 letters. Ik kon dus namen bedenken met 5 letters.

De nestnamen zijn geworden:
Mearkes Wiebe Fan it Strân Husidina
Mearkes Famke Fan it Strân Husidina
Mearke Pleun Fan it Strân Husidina
Mearkes Iefke Fan it Strân Husidina

Dit zijn de namen die op de stamboom komen te staan. De roepnamen mogen en kunnen dus afwijken van de stamboomnamen.

Omdat ik de pups verdeel weet ik nog niet welke teef na wie gaat en daarom ook lastig om de namen van de eigenaren te gebruiken. De reu eigenaren konden wel zelf een naam bedenken, want heb maar 1 reu. Ze hebben een hele leuke naam, maar geen Friese naam. Dit is wat ik op het stamboom wil hebben staan. De reu heb ik dus vernoemd naar zijn vader.

stamboom Fijke

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *