De pups zijn alweer bijna twee weken oud. De eerste week kwamen de pups langzaam aan en dat is een goed teken. De eerste 2 weken zijn ze toch best kwetsbaar. Je hoopt dat alles goed gaat natuurlijk maar er kan altijd wel wat gebeuren. De eerste week ging het goed. Ik woog ze in de ochtend en in de avond. In het weegtabel zie je de gewichten van de ochtend. Ik wilde hiermee stoppen totdat ik zag dat Hartje stil bleef staan met zijn gewicht.


Hartje kwam goed aan maar op dag 8 was hij nog steeds 510 gram. in de avond weer gewogen en gewicht was nog steeds 510 gram. Ik begon me al zorgen te maken. Op dag 9 in de ochtend weer gewogen en toen was hij 520 gram. Fijn hij was toch iets aangekomen. Niet veel maar wel wat. Wilde stoppen met in de avond te wegen, maar wilde wel even zeker weten of Hartje goed aankwam. In de avond weer op de weegschaal en toen was hij 30 gram afgevallen en woog 490 gram..

Ik heb gelukkig hele lieve mensen klaar staan die ik kan bellen of een app kan sturen als er wat aan de hand is. Zo heb ik contact gehad met Liesbeth en met Monique beide fokkers die ook fokken via de NVSW. wat ben ik blij met hun steun. Zou op dat moment echt niet weten wat ik zonder ze had gemoeten. Bij deze wil ik jullie enorm bedanken voor alle steun.

Ik heb de pup NutriDrops gegeven. Deze heb ik in de ochtend en avond gegeven. Hartje kwam weer aan en is in drie dagen tijd van 520 gram gegroeid naar 630 gram. Hij doet het nu heel goed. Zijn oogjes zijn op 1 januari als eerste open gegaan, van alle pups.

wat zijn nutridrops

De naam NutriDrops zegt het eigenlijk al: Nutri-Drops zijn druppels met daarin belangrijke nutriënten. Ze bevatten suikers, om het bloedsuikergehalte te verhogen en het dier energie te geven.
En ze bevatten verschillende zouten, die ook wel bekend staan als elektrolyten.

Ook bevatten Nutri-Drops veel verschillende vitamines en mineralen, die allemaal belangrijke functies in het lichaam hebben. Normaal gesproken krijgt een dier deze ook via de voeding binnen. Maar in tijden van stress, of vlak na de geboorte, kan zowel de moeder als de jongen wel wat extra’s gebruiken.

Het bijzondere aan de NutriDrops is dat ze ook door het wangslijmvlies worden opgenomen. Hierdoor komen de suikers, vitamines en mineralen snel in de bloedsomloop. Als een dier een beetje slapjes is, en niet wil eten, kun je hem toch helpen met de NutriDrops, want het dier hoeft de druppels niet door te slikken om er toch baat bij te hebben.

weer rustig adem halen of toch niet?

Op dag 10 toen Hartje zijn gewicht weer omhoog ging schoot het gewicht van Ying Yang met 60 gram naar beneden. Hij was van 720 gram en nu ineens 660 gram. Daar gaan we weer. De dag ervoor had ik telefonisch contact gehad met Liesbeth. Op een gegeven moment hadden we het ook over buik krampjes en verstoppingen gehad en wat je eraan kan doen. Het had zo moeten zijn want een dag later heb ik zeker wat aan het advies gehad.

Op donderdag 30 december begon Fijke, Ying Yang erg veel te likken en Ying Yang maakte aardige kreun geluiden (zie filmpje). ‘S, avonds voelde ook haar buik helemaal hard en als je over haar buikje aaide kreunde ze ook. Zou ze dan toch een beetje verstopt zitten? Na het drinken heb ik met een vochtige doek over haar anus gewreven om te kijken of er ontlasting kwam, maar zag niks. Heb in de avond Ying Yang, wat olijfolie en NutriDrops toegediend via een pipetje.

De volgende ochtend zag ik op een gegeven moment wat ontlasting liggen. Waarschijnlijk heeft de olijfolie zijn werk gedaan. Hierna heb ik Ying Yang niet meer horen kreunen. Op dag 11 was Ying Yang weer 740 gram. In 1 dag tijd 60 gram afgevallen en 1 dag later 80 gram aangekomen.

Nu zitten we op dag 12 en alle pups zijn aangekomen. Hier is de rust weer weder gekeerd. Op mijn pagina Week 1-2 heb ik wat foto’s en filmpjes geplaatst.

Heel veel kijk plezier gewenst!


Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *