Op zaterdag 26 november heb ik Fijke weer laten dekken. Gelukkig is was het een geslaagde dekking. Al is het pad erheen toch spannend. Het spannendste nu is eigenlijk het afwachten of er daadwerkelijk pups in Fijke zitten.

Op zondag 13 november heb ik ontdekt dat Fijke loops is geworden. Omdat ze de vorige dekking op de 10de dag dekrijp was ben ik begonnen op dag 9 met progesteron prikken.

De progesteron was nog erg laag dus advies was op vrijdags terug te komen. Op donderdag 24 november kwam ik eindelijk een hond tegen en zag de staart van Fijke opzij gaan. Dus gelijk de dierenarts opgebeld om vandaag te laten prikken. Ik kon komen en ik hoopte dat het goed zat. Maar ze zat nog steeds erg laag (2). De test die ze gebruikte was volgens mij de catalyst solo. De waarde moet op 8 zitten, maar daar zat ze helaas nog niet op. Advies was over 2 a 3 dagen weer te testen.

Omdat de vorige keer haar progesteron enorm steeg of ik dan die vrijdag of zaterdag terug wilde komen. Heb gekozen voor de zaterdag. Moest wel een stukje verder rijden (Alkmaar). Maar heb daar de uitslag afgewacht.

We kregen goed nieuws de progeseteron was goed en kon haar laten dekken. Hup de auto in en door naar Leiden. Daar stond Siebe, een mooie reu, ons op te wachten. Had Siebe nog niet eerder in het echt gezien, maar in het echt nog mooier dan op de foto’s.

Fijke was erg enthousiast. Honden los in de woonkamer, zodat ze even kennis konden maken. Ondertussen gingen wij naar de keuken om wat drinken te halen. Voor we het wisten hoorde we Fijke al piepen en zaten ze gekoppeld. De eigenaar van Siebe had Siebe een klein beetje geholpen om zijn poot over fijke te doen. Het was een mooie vlotte dekking.

Afgesproken dat ik zondag weer terug zou komen. Hebben er 24 uur tussen laten zitten, maar dit keer helaas geen koppeling. Al vonden ze elkaar wel erg lief.

Achteraf denk ik, was ik vrijdag maar gaan prikken, maar dat blijft zo. In principe zou 1 goede dekking voldoende kunnen/moeten zijn.

Ga in de week van 12 december bellen voor een echo afspraak. Op zaterdag 24 december is de dekking precies 4 weken. Zou in overleg met de dierenarts kijken of we vrijdag de 23ste al heen kunnen en anders wordt het na de kerst.

Wat zal het een geweldig kerstcadeau zijn als er puppy’s in Fijke zitten.

Nu nog even afwachten!

Je houd misschien ook van..

2 reacties

 1. Tonnie Welling, Stabij kennel Ulkenhoeve

  Wat een mooi stel,
  dat kunnen mooie pups worden
  Hopen dat het goed gaat, 🤞Succes

  1. Hoi Tonnie,

   Dank je wel.
   Dat hopen wij ook.
   Vrijdag 23 december heb ik een afspraak staan voor de echo.

   Groetjes Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *