Vooraf gaand van de dekking hebben de reu eigenaar en ik alleen telefonisch contact gehad. Was wel de bedoeling om wat af te spreken, maar is er niet van gekomen.

Op zondag 30 november heb ik ontdekt dat Fijke loops was. Omdat ze de vorige keer op de 10de dag dekrijp was, had ik voor dag 9 een afspraak gemaakt. Helaas was de uitslag (1,2 catalyst solo) nog erg laag en advies was vrijdag weer te komen prikken.
Bijna de hele week kwam ik geen hond tegen tot op donderdag 24 november. Fijke haar staart ging opzij dus gelijk de dierenarts gebeld dat ik vandaag langs wilde komen om progesteron te laten prikken.

Helaas was de progesteron weinig gestegen, want zat nu op 2.0. Advies volgens test om over 2 a 3 dagen te laten testen, maar mocht als ik wilde ook vrijdag terug komen. Besloten om zaterdag te laten testen en toen was het raak en zat ze 8.

Na de uitslag hup de auto in en naar Haarlem gereden, waar Siebe ons al zat op te wachten. Binnen was het gelijk al een gezellige boel en binnen 10 minuten was er al een geslaagde dekking.

De volgende dag ben ik nog een keer terug geweest maar helaas geen dekking meer. Fijke gaf op een gegeven moment een snauw. Siebe daar in tegen was een echte gentleman. Hij nam afstand en daarna begon hij Fijke haar oor te likken.

Uiteindelijk hebben we 1 geslaagde dekking gehad en hopen we op een mooie nest puppy’s!