Voordat ik de echo had op woensdag 23 november, kreeg ik wel eens de vraag of ik al kon zien of ze drachtig was. Best lastig om te zeggen. Waarschijnlijk zag ik het wel, maar om teleurstelling te voorkomen (vooral voor mezelf), bleef ik maar volhouden dat ik het niet zeker wist.

Ze had bij het begin de zelfde eigenschappen als bij elke loopsheid. Zo begroef ze haar eten (zie filmpje) en at ze slecht.
Maar toch was het anders. Ineens pikte ze weer eten van de tafel. Kwam ze nog meer bij ons liggen en het eten begraven duurde niet lang vergeleken met anders. Maar goed, nu weten we het zeker. Ineens at ze veel meer en er gaat een kilo vlees doorheen.

Op 1 december heb ik de werpkist alvast neergezet, zodat ze hier alvast aan kan wennen. De plak van de werpkist staat op de plek van haar mand. Dus elke keer als ik wat lekkers pak, dan gaat ze naar de werpkist toe. Dit komt omdat ze normaal gesproken op haar plaats wat lekkers van ons krijgt.

Op de 46ste dag van haar dracht begint ze weer met het begraven van haar eten, al eet ze het daarna wel op. Ze krijgt ook meerdere malen per dag wat te eten.
Ook ging ze voor het eerst in de werpkist graven met haar poot.

Als je lekker met haar knuffelt, dan gaat ze lekker languit liggen en het liefst op haar rug. Ze is erg alert, en lijkt nog waakser te zijn dan normaal. Ook zorgt ze ervoor dat ze lekker bij ons in de buurt is. Fijke boft want bij ons mag ze lekker op de bank.
Nu zo tijdens het typen ligt zo ook lekker naast me.

Nog een week tot de uitgerekende datum. Het komt steeds dichter bij. Fijke doet alles op haar gemakje. Maar als er bezoek komt is ze na haar blaf moment nog steeds erg enthousiast. Ik ben dinsdag 14 december begonnen met temperaturen. Als haar temperatuur ongeveer een graad zakt dan weten we dat de pups bijna komen. Hieronder een schema van het temperaturen tot nu toe.

dagochtendmiddagavond
di 14 december37,237,837,9
wo 15 december37,537,5
do 16 december37,337,8
vr 17 december37,737,737,7
za 18 december37,737,737,4
zo 19 december37,437,237,2
ma 20 december36,9
temperatuur schema

Omdat Fijke amper nog haar vlees at, heb ik brokken voor haar gehaald. De brokken heeft ze de hele dag tot haar beschikking. Nu kan ze zelf wat brokken pakken mocht ze dit willen. Als ze lekker bij je ligt en je je hand op haar buik doet kan je soms de puppy’s voelen, wat een mooi moment. Nu is het gewoon afwachten, het volgende stukje zal ik schrijven in geboorte. O’ja het temperatuur schema zal ik tussentijds proberen bij te werken zodat je in de gaten kan houden wanneer de bevalling ongeveer begint.