Op woensdag 2 Februari is er een buitenmedewerker geweest van Raad van Beheer (RVB) om de pups te chippen en om DNA af te nemen.

Als fokker moet je een aantal dingen klaar hebben liggen zodat de medewerker deze kan controleren en de moederhond en pups moeten aanwezig zijn. De volgende dingen moet ik kunnen laten zien en worden gecontroleerd:
1. De stamboom van de moeder hond
2.. Kennelregistratie
3. Bewijs lidmaatschap rasvereniging.

4. UBN nummer

Het chippen en DNA afname ging het snel en soepel. De pups hebben bij het chippen geen kik gegeven en DNA was al afgenomen voor ik er erg in had. Het DNA-afstamming vab alle pups wordt door het laboratorium gecontroleerd. Als de afstamming controle niet klopt ontvang ik hierover bericht. Maar uiteraard ga ik er vanuit dat dit goed gaat. Want alleen de prachtige reu Wiebe heeft Fijke gedekt.

Maar wat een aardige medewerker. Ik had een UBN nummer aangevraagd en wist niet dat ik deze ook kon invullen bij mijn RVB, maar ze liet het mij even zien, zodat ik alle gegevens weer compleet had. Zo heb ik de honden ook al geregistreerd bij de databankhonden.nl en kan ik straks de pups via mijn account zo overschrijven naar de nieuwe eigenaren en mocht er iets niet lukken kon ik altijd contact opnemen. Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen gehad met RvB. Bedankt daarvoor.


Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *