Op 12 oktober is Fijke loops geworden. Spannend en nu afwachten tot ze dekrijp is. Voor haar loopsheid hebben wij, eigenaren en de honden, nog even kennis gemaakt.

Op 20 oktober ging haar staart opzij als er een hond aan haar kont rook. Dat zijn toch al voortekenen. Toch maar voor de zekerheid progesteron (indexx) laten prikken in Barneveld. De waarde van de progesteron was 6,8 dus advies was om vrijdag 22 oktober terug te komen.

Op vrijdag ochtend terug naar de dierenarts en ja hoor haar progesteron was gestegen naar 29,1. Dus het was tijd om haar te laten dekken.

Gelukkig stonden wij op een camping in Voorthuizen. Want een ritje van Voorthuizen naar Wijchen scheelde enorm met de reistijd die ik anders had vanaf Huisduinen.

Ze waren beiden erg enthousiast om elkaar te zien en mevrouw draaide gelijk haar kont. De honden in de tuin gedaan en wij maar aan een kopje thee. Voor we het wisten waren de honden al gekoppeld. De koppeling duurde 10 minuten.

Zaterdag 23 oktober nog maar een keer terug om Fijke te laten dekken. Ook dit keer gebeurde het snel en hebben ze 20 minuten gekoppeld gezeten. Twee mooie geslaagde dekkingen.

Nu geduld hebben en afwachten of ze drachtig is. Op woensdag 23 november kon ik een echo laten maken en ja, ze is drachtig. 6 a 7 pups te zien. De dierenarts dacht eerder 7 dan 6. Meestal scheren ze de buik van de hond om het goed te kunnen zien. Omdat Fijke er niet van houdt heb ik gevraagd of ze het konden proberen zonder te scheren. Dit is dus de reden waarom het lastiger te zien was.